Archief

IN MEMORIAM TONNY VAN DER WERF-SMITS

Op 25 september is Tonny, op 82 jarige leeftijd, overleden.
Zij was lid van de Gemengde zangvereniging Liessel vanaf de oprichting op 19 december 1958, nu dus 65 jaar geleden. Met het 50 jarig bestaan is de naam gewijzigd in Una Sono gemengde zangvereniging Liessel. Tonny en 4 andere leden van het eerste uur werden toen in het zonnetje gezet.
Tonny was een heel muzikaal, betrokken, trouw en actief lid, zij was present op bijna elke repetitie en bij vele optredens. Met haar heldere stem heeft ze diverse solo’s gezongen.
Tot september 2022 zong ze bij de alten. Ze koos er toen voor om te stoppen en rustend lid te blijven.
We herinneren haar als een warm en sociaal persoon. Ze was er gewoon.
Wij zullen haar missen.

CULTUURFESTIVAL 24 SEPTEMBER 2023

Van alle markten thuis zijn wij. En weergoden zijn ons gunstig gezind. Dat bleek vorige week bij de activiteitendag voor leden en partners, en ook vandaag genoten we van een heerlijk najaarszonnetje.
Om 12 uur openden wij op de markt in Deurne het Cultuurfestival. Helaas waren enkele leden ziek en hadden sommigen andere verplichtingen, maar met een uitgedund koor hebben we toch goed van ons laten horen.

En daarna door naar Liessel, waar we zingend Carry en Hennie hebben uit gezwaaid. Heel veel jaren waren zij samen de beheerders van gemeenschapshuis De Kastanje. Een groot dankjewel voor alle goede zorgen, met name op ‘onze’ vrijdagavonden!

GESLAAGD OPTREDEN!

Weer (broeierig heet) of geen weer (code oranje!), wij zingen! Na een uitverkocht Cultuurcentrum in april, viel de opkomst in het mooie Protestants kerkje wat tegen. Dat weer geven we maar de schuld. Wij hebben een mooi optreden verzorgd. Klik hier om het programma te bekijken,
Het klonk, vonden wij, heel mooi en dat werd door de toeschouwers volop beaamd.
Een van hen was zo enthousiast dat ze lid wordt, van harte welkom! Wie volgt? Ervaring, noten lezen, het geeft een pré, maar is beslist niet nodig. Heb je plezier in zingen, dan zien we je graag komen (en blijven).
Op de home-pagina vind je de namen van de bestuursleden, die je graag meer informatie geven.
Een kleine impressie:


IN MEMORIAM HANS VAN LOON

Op 9 mei  werden we opgeschrikt door het bericht dat Hans van Loon
op 73-jarige leeftijd is overleden.
In 1965 werd Hans, 15 jaar jong, lid van ons koor.
Hans was positief ingesteld, prettig in de omgang, graag gezien.
Zijn gezondheid liet hem weleens in de steek, toch bleef hij optimistisch en als hij kon, was hij op de repetities en bij de  optredens.
Ons laatste concert op 16 april was voor Hans wellicht te vermoeiend, maar koste wat kost wilde hij er bij zijn, wat hem gelukt is. Met zijn mooie tenorstem heeft hij bijgedragen aan dit succesvolle optreden. De repetitie daarna was hij nog aanwezig; fijn dat we samen konden genieten van de vele complimenten die we deelden.

Wij missen hem nu al.

HEIMWEE, HERINNERING, HOOP

Wow, een staande ovatie vanuit een nagenoeg uitverkocht Cultuurcentrum in Deurne!
Blij en trots nemen we het overweldigende applaus in ontvangst.
Lang hebben we hier naartoe geleefd. Mooie liederen uitgezocht, een thema, de titel, maar hoe geef je zo’n optreden vervolgens vorm? Ideeën te over, maar er ontbrak iets. Of liever gezegd iemand, iemand die ons tips en aanwijzingen kon geven. In Peter van Aar, theaterman pur sang, vonden we een geweldige regisseur en presentator. Samen met Mario en Ludmila, onze dirigent en pianiste, heeft hij ons handvaten gegeven om een bijzonder optreden neer te zetten.
“Lieve jij,” zo begint de brief waarin hij ups en downs beschrijft die ieder mens mee maakt, ofwel de heimwee, herinnering en hoop die voor iedereen herkenbaar zijn. Maar ook neemt hij de waarden van ons thema “geloof, hoop en liefde” mee én maakt hij speels en met humor bruggetjes naar de nummers die we zingen.
De sjaals die ons kleur geven, worden plots een (wereld)bol bij “Circle of life” of zelfs een baby’tje (die zijn nooit sneller gemaakt) dat we wiegen bij “Durme, durme”. Tot slot worden ze bij “True colours” opgehangen aan de waslijn. In één oogopslag zie je het: kleur het leven!
En wat een eer voor ons dat Peter Aarts met Ans van Hout en Wil van de Vrande na 18 jaar weer op de planken wilden staan – bij ons! Hun liedjes sluiten mooi aan bij ons thema en zij zorgden voor een aardige afwisseling.
Af en toe beeldden drie figuranten, Anita, Antoinet en Martien, subtiel uit wat werd gezegd of gezongen. Een mooie meerwaarde en het ondersteunde de verhaallijn. Ook enkele leden van dansgroep Poertwa traden op tijdens twee nummers met een eigen choreografie en prachtige kleding, chapeau! En dat alles goed te zien en horen was, danken we zeker ook aan de mannen van licht en geluid.

Allemaal, iedereen, heel hartelijk bedankt!!

En wij, wij hoefden alleen maar de aanwijzingen van Mario en het pianospel van Ludmilla te volgen, mooi te zingen en te genieten van het resultaat van alle inspanningen.
We sluiten af met ’n beetje heimwee, een onvergetelijke herinnering en hoop dat we nog lang samen mogen zingen!
Op de fotopagina vind je beelden van het concert en we hopen binnenkort ook geluidsfragmenten te laten horen. Hieronder een kort filmpje dat tijdens de generale repetitie is gemaakt en het programmaboekje.
Heb je dit concert gemist? Kijk op onze agenda voor een volgend optreden.

Tijdens de generale repetitie klinkt het al goed!

Klik om ‘programmaboekje heimwee herinnering hoop’ te openen

home