Over ons

Op 19 december 1958 werd het Gemend Zangkoor Sint Willibrord opgericht. 15 Dames en 12 heren gaven zich op als lid. Hun leeftijd was tussen 15 en 40 jaar. Vermoedelijk werd destijds voor Sint Willibrord gekozen, omdat “alles” naar deze heilige was vernoemd: parochie, kerk en het kerkkoor.
Er werd flink gerepeteerd, getuige de liederen die werden gezongen bij gelegenheid van het Koninginnefeest in 1959:

  • Linke van Beveren (Incerti)
  • De winter is
  • Avé Maria
  • Wilhelmus van Nassouwe

Het repertoire ging van voornamelijk klassieke werken naar een mix van oud en modern.
Daarbij hoort ook een frissere naam; bij het gouden jubileum is besloten zonder patroonheilige Sint Willibrord verder te gaan en sindsdien heten we voluit: ‘Una Sono, gemengde zangvereniging Liessel’.  Una Sono betekent vrij vertaald: “samenzang”.

Op dit moment hebben we 36 zingende leden; sopranen, alten, bassen en tenoren.
Velen zingen al heel lang bij ons koor, er zijn al heel wat jubilea gevierd. Een sopraan is zelfs vanaf de start van de partij; zingen houdt je jong! Maar bovenal bewijst dit hoe gezellig de repetities en optredens zijn. Met regelmaat verzorgen we concerten, soms gezamenlijk met andere koren en muziekgezelschappen.

Samen zingen staat natuurlijk voorop, maar we doen meer. Tweemaal per jaar halen we oud ijzer op, om daarmee de kas te spekken. Vlak voor of na de zomervakantie is er een activiteitendag, waarop ook partners van harte welkom zijn. En die mogen ook mee als we, om de twee jaar, een buitenlandse concertreis organiseren.
Al heel wat jaren hebben wij een beschermvrouwe in de persoon van Annet Vedder.

Dirigent

Sinds augustus 2013 is Mario Geurtjens onze dirigent.
Mario woont in Panningen. Hij studeerde schoolmuziek, koordirectie en trompet aan het conservatorium te Maastricht. Hij werkt momenteel als muziekdocent aan een grote scholengemeenschap in Panningen en als dirigent en arrangeur.

Naast ons koor is hij ook dirigent van gemengd koor “Together” in de Walsberg, Deurne.
Met humor en (veel) geduld weet hij ons te motiveren om net dat beetje meer te geven. We blijven amateurs, maar streven wel naar het beste!

Pianiste

Vanaf eind 2011 is Ludmila Seroo-Ferroni onze vaste pianiste.
Ludmila is geboren en opgegroeid in Moldavië, een voormalige Sovjetrepubliek. Ze was 6 jaar toen zij startte met pianoles; van haar achtste tot haar negentiende volgde zij een opleiding tot pianiste. Zij is cum laude afgestudeerd aan het Moldavisch Conservatorium. Aansluitend heeft zij nog twee jaar een hogere muziekopleiding gevolgd. Muziek is haar met de paplepel ingegoten; beide ouders zijn cellisten.
Ludmila woont sinds 2004 in Nederland (Horst) en startte in 2006, na de geboorte van haar dochter, in Nederland haar werk als pianiste.
Ludmila ondersteunt naast ons koor ook Egelsheim in Hegelsom, Harmony in Oostrum, Sing Along Singers in Reuver, Bel Canto in Helden en Together in Deurne.

home