Nieuws

HEIMWEE, HERINNERING, HOOP

Eind 2019 maakten we plannen voor een mooi concert, in het kader van het jubileumjaar Deurne 1300 dat in 2020 met veel activiteiten gevierd zou worden.
Uit ons veelzijdige repertoire hadden we al een keus gemaakt en daarnaast waren nieuwe stukken aangeschaft, waaronder twee liederen over het werken in het veen.  De Peel is immers onlosmakelijk verbonden met Deurne/Liessel en omstreken. De titels ‘Wild en woest en ledig’ en ‘De Veensoldaten’ spreken voor zich. Onze dirigent maakte arrangementen, zodat de nummers beter bij de bezetting van ons koor passen.

Maar… toen kwam corona. Lang geen repetities, de nodige aanpassingen binnen ons koor en andere verplichtingen maakten dat we besloten het concert los te koppelen en uit te stellen.
De locatie die we in 2019 voor ogen hadden, het Cultuurcentrum in Deurne, lokte nog steeds. We willen graag laten zien en horen wat we in huis hebben en hopen zo ook nieuwe leden aan te trekken.

Wij zijn heel blij dat we Peter van Aar bereid hebben gevonden ons te helpen, als regisseur en als presentator. En een eer vinden we het dat troubadour en liedjesschrijver Peter Aarts ons concert wil opluisteren. We gaan hem graag een stukje begeleiden bij zijn “Liedje vur m’n aige”.

Heimwee naar vervlogen tijden, Herinneringen die we koesteren en Hoop op goede tijden lopen als een rode draad door ons concert. De liederen zijn in drie blokken verdeeld:

  • Geloof, waarbij je kunt denken aan religie, kerk, spiritualiteit maar ook breder: waar geloof je in. 
  • Hoop spreekt onder meer uit de twee nummers die met de geschiedenis van de peel te maken hebben: Ondanks het zware werk in de turfwinning is er hoop op een beter leven.
  • Liefde, of het ontbreken of aflopen ervan, daarover gaat natuurlijk het merendeel van alle muziek. Liefde is ook wat mensen bindt; niemand kan zonder liefde.

home