Nieuws

Hoe lang is nieuws “nieuws”? Wanneer verwijder je iets van deze pagina? Wij denken dat sommige berichten ook na langere tijd nog leuk zijn om te lezen en hebben daarom de pagina Archief aangemaakt.
Neem er gerust een kijkje!

TIJD VOOR EEN FEEST(je)

65 jaar jong zijn we. Officieel al vanaf 19 december jl, op die dag werd 65 jaar geleden het koor opgericht, waarna op 4 januari 1959 de eerste repetitie plaatsvond. Vorig jaar hebben we een fantastisch concert in het Cultuurcentrum gehad en er zijn vergevorderde plannen voor een groots optreden in 2025 – meer nieuws daarover volgt binnenkort. 
Een groot festijn zit er dit jaar daarom niet in, maar zo’n mijlpaal ongehoord voorbij laten gaan, dat kan ook niet. 
Een klein feestje dus, en wel op vrijdag 17 mei, om 19.30 uur in de Kastanje. (inloop vanaf 19.15 uur)
Muziekliefhebbers, met name oud-koorleden, nodigen we van harte uit om te komen genieten van mooie liedjes en daarna gezellig na te praten en herinneringen op te halen.
Graag tot 17 mei!!

GESLAAGD NAJAARSCONCERT MET TUNE

Op zaterdag 25 november 2023 gaven wij samen met muziekvereniging Tune een najaarsconcert in de Kastanje. Een Lijssels onderonsje dus. Wij zongen vóór de pauze negen mooie nummers, waarbij we iedereen verrasten met de “Lambscapes”. Een komisch stuk over het lammetje van Mary (een bekend Engels kinderliedje) dat haar overal volgt. Je hóórt het lam – of was het onze Ludmila?!
Daarna konden wij mee genieten van de muziek van Tune, vooral van de Queen-medley – geweldig!
Tot besluit speelden en zongen we samen The Exodus song en Adiemus. Dat klonk mooi, volgens het publiek, en dat na slechts één gezamenlijke repetitie. Compliment voor beide dirigenten!

PROJECTLEDEN GEZOCHT

Op ons concert “Heimwee, Herinnering, Hoop” in april 2023 in het Cultuurcentrum in Deurne kregen we veel positieve reacties. Dat smaakt naar meer en daarom hebben wij plannen om in april 2025 een nieuwe uitvoering te realiseren, in samenwerking met Peter van Aar, regisseur van p.a. producties, en onze dirigent, Mario Geurtjens.
Terwijl achter de schermen hieraan wordt gewerkt, zijn wij al nieuwe liedjes aan het instuderen. Wil je als projectlid mee zingen, dan kun je contact opnemen met onze secretaris, José van Dongen: h.dongen3@upcmail.nl.

home